Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 28. marca 2020

V tomto žiaľ našom čase, keď človek chodí minimum alebo v našom prípade vôbec do obchodu. Deti nám nosia nákup, musíme vymýšľať a variť aj takéto niečo, ale verte je to výborné.

11
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

600 g
1 bal.
10 g
1/2 ČL
1/2 ČL
50 g rozpustené
2 PL
100 g
250 ml vlažná
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si kvások - vlažné mlieko, cukor a droždie zmiešame a necháme vzísť. Preosejeme múku, pridáme soľ a dobre premiešame. Keď máme kvások, pridáme k múke vlažnú vodu, rozpustené maslo, olej a kvások. Cesto dobre vypracujeme rukami tak, aby sa spojilo. Tentokrát som nerobila strojom. Tu je cesto vypracované a preložíme si ho na pracovnú dosku.

    Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobíme valček, z ktorého krájame asi 1 1/2 - 2 cm hrubé kúsky.

    Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z tých si vypracujeme guľky.

    Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Guľky preložíme na plech a pohárom stlačíme v strede - tam potom dáme náplň akú chceme. Tieto tu sú krevetové. Pečieme na 180-200 °C dozlatista približne 10 minút.

    Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syr som dala až na upečené minipizze, pekne sa rozpustil. Tu sú už upečené a posypané syrom.

    Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Pizza, Slané chuťovky, Lacné jedlá, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu