Výborná zemiakovo-syrová polievka
Foto: svetlusb
Keď neviete čo na rýchlo uvariť, tak táto polievočka je tá pravá. Je bleskovo hotová a vynikajúca.
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu (ja som mala červenú), pridáme nakrájané zemiaky, posolím ich a chvíľu opražíme s cibuľou. Pridáme trochu múky a zmiešame. Zalejeme vlažnou vodou.
- 2
Keď polievka vrie pridáme trochu vegety, karičku a syr v črievku. Miešame kým sa neroztopí, chvíľu povaríme a odstavíme.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vsak syr v crievku ma EU ochrannu znamku tak to musi byt, len mi tam este chyba kukurica .
Nech sa páči.
Myslim, ze si ju pokojne mozes pridat, snad sa autorka neurazi
Nutne sem davat takyto parecept? Ruku na srdce: dala by si toto jest svojim detom?
Týždeník TÉMA č.10 z 9.marca 2018 má článok =Jedy v potravinách=
čaj..káva..ryby...citrusy..v živočíšnych potravinách stále stopy DDT...
každá potravina má svoje chyby..
preto je dobrá pestrosť stravovania..
i tavený syr sčasu načas nezabíja..
trochu radosti,prosím..:-)
Preskoc a chod dalej... ale su ludia co sa k takemu paskvilu chcu vyjadrit
Raz za cas taveny syr, raz za cas cola, raz za cas zakusok s pol kila cukru... a ked to spocitas, tak "raz za cas" je kazdy den. A to uz zabija
no, raz za čas, nie je naozaj každý deň, a ako písala Radost "každá potravina má svoje chyby.."
myslela som to tak, že napr. raz za týždeň colu, raz za týždeň celú čokoládu, raz za týždeň zákusok a tak podobne, ved je to len "raz za čas". a pritom každý deň niečo plné cukru, éčok a podobných sr...k
Ci pána, a to si musel študovať asi niekedy za Márie Terézie... aj keď vtedy asi črievkova karička ešte asi neexistavala.
Ano kedysi sa varilo... a intrakova strava je ina kapitola... ale s ponukou a moznostami, ake mame dnes uz toto nikto varit nemusi... kedysi ludstvo jedlo poloopecene maso okolo ohna...
Chvála bohu, že nežiješ na Slovensku. Lebo my tu poznáme len 4-farebné čerstvo mleté korenie,
:-))))
Bohuzial ste len slovaci ako pises, ale zato viete vyrypovat a posmeskovat. Co je pricina ze si reagoval tymto sposobom na moj komentar? Nepisala som ho pre Teba. Korenie alebo korenina je prírodná pochutina používaná na zvýraznenie alebo vytvorenie chuti jedla. Korenia sú ponímané ako časti špeciálnych rastlín. Korenie v užšom zmysle je len čierne korenie. Do mlynceka si mozes dat vsetko, co sa da pomliet.
Inac Astor je Tvoj Nick name, alebo je to meno psa s ktorym spavas, sudim to podla Tvojho obrazku. Prosim Ta, aby si ma prestal obtazovat hlupostami.
Prosim Ťa, aby si ma prestala obťažovať hlúposťami.
Ǎno, s tým psom spávam, vadí Ti to?
Zrovinka jsem netušil, že existuje aj jamajská farba... no čo už, my slováci sme asi fakt trošku mimo.
A predstav si, že to Jamajské korenie je naše NOVÉ korenie. To je sranda, čo?
Noi vidíš, aký som ja hlúpy Slovák, to som fakt nevedel, že NOVĚ je farba.
Abych pravdu rekla, barvou se od ostatnich odlisuje, protoze je hnedy a ve smesi snadno rozeznatelny. Teto smesi se rika smes Jamajska, neboli smes peti pepru.
........mix peti pepru: cerny, zeleny, bily, cerveny a jamajsky. .Po slovensky to znamená, že je to zmes piatich korení: čierne, zelené, biele, červené a jamajské. JAMAJSKÉ korenie, nie jamajská farba. Kapišto? Skúsim ešte nejaký iný jazyk?
Korenie piatich farieb je zmes štyroch farieb... kapištujem a iný jazyk netreba.
A jdu si ohřát toho buřta. :-)