Výborná zeleninová polievka zo záhradky fotorecept

mmfantasy - fotkammfantasy, 5. júna 2014
Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept)
Foto: mmfantasy

Dnes som si spravila zeleninovú polievku akú robí moja mamina. Je zdravá, je rýchla, je zo záhradky a je hlavne úžasná. :)

3-4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo solčanka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyjeme si zeleninu a hríby. Ja som použila čerstvú, domácu zeleninu a šampiňóny. (Až na karfiol)

    Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si cibuľku na malé kúsky.

    Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca si dáme menší kúsok masla a pridáme cibuľku. Chvíľku to smažíme.

    Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame si kaleráb a mrkvu na menšie kúsky.

    Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kaleráb a mrkvu pridáme do hrnca. Zalejeme to 2 šálkami vody a necháme povariť pár minút.

    Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájame si karfiol a hríby. Olúpeme hrach. Mmm hrach :3 :))

    Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko pridáme do hrnca. Prilejeme k tomu vodu. (Ja som mala asi 2 litre polievky.) Ochutíme vegetou a soľou podla potreby. Necháme povariť asi 10-15 minút.

    Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ták a máme hotovo. Dobrú chuť! :)

    Výborná zeleninová polievka zo záhradky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
...hm aké zmätené.................
si použila čerstvú, domácu zeleninu a dokvasíš to nejakou zvetranou koreniacou zmesou (je úplne jedno či obsahuje glutaman alebo nie - aj keď ho výrobca priamo nepriznáva väčšinou tam prítomný je - ale na tom teraz nezáleží)

Vysvetli ale mne sprostému dementovi načo keď použiješ čerstvú zeleninu potrebuješ ju ešte "dochutiť" sušenou zvetraninou?

Máš 14 a už systematicky pracuješ na zabýjaní a potlačovaní prirodzených chutí ktoré jednotlivé potraviny majú, sa ľudia potom čudujú a nevedia pochopiť že pravá vanilka nechutí ako vanilín......... a pizza v Neapole je nejaká divná .....
@Mmfantasy , Tvoj prvý pridaný recept? Vitaj :-) @askadaniela radí veľmi dobre, ak skúsiš vymeniť posledný riadok v ľavom stĺpci za zelené bylinky, vtedy to bude presne tak, ako to má byť. Čím skôr sa to naučíš, tým to bude lepšie, hlavne pre Teba. A zasa niečo dobré navar so svojej záhrady :-)
... veľmi pekný receptík, výborné spracovanie, učrite aj chutná polievočka.. Máš 14 a už sa "púsťaš" do varenia, chválim ! P.S. Určite sa nájdu aj "komenty", ktoré sa nie vždy dobre čítajú. Nič si z toho nerob, každý si varí tak ako sa mu chce a ako mu chutí !!!
mnamkova polievocka :) komentare byvaju niekedy kriticke a neprijemne ale aj z toho si treba nieco zobrat..rady, ktore tu padli si urcite vezmi k srdcu..mrkvicku urcite podusit na masle/oleji (vtedy pusti to najzdravsie zo seba) a na dochutenie bylinky alebo vnatky :)
@marta23 z toho zabýjania až antonovi písmena popadali .........



(pani učiteľka čo ma učila slovenčinu mala pre mňa naštastie slabosť a aj napriek červenému moru chýb v slohu mi dávala kôli obsahu za 1 - písal som väčšinou detailný obsah svojich bizarných snov)

Pridaj komentár k receptu: