Bylinková polievka
Bylinková polievka

Výborná polievka z pastierskej kapsičky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 29. marca 2023

Z byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj Zobraziť celý popisZ byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj táto skvelá rastlina, z ktorej ja už veľa rokov varím. Túto polievku som sa naučila už dávno od mojej svokry a odvtedy ju varím pravidelne. Je veľmi chutná, jednoduchá a aj zdravá. Uvariť si ju môžete s mäsom alebo bez mäsa.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

45-60 minút
tepelná úprava
Výborná polievka z pastierskej kapsičky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

3 hrste (čerstvé listy)
2-3 ks
2 ks
2 PL (salça)
1 PL
cca 2,5 l
150 ml




Postup

  1. 1

    V prírode si nazbierame čerstvé mladé listy z tejto rastliny, zbierame bez kvetov. Listy umyjeme a pokrájame na drobno. Do hrnca dáme olej, pokrájanú cibuľu a chvíľu popražíme. Pridáme mletú červenú papriku a mäso. Osolíme, dáme trošku vody a necháme 10 minút podusiť. Následne zalejeme vodou, pridáme pokrájané listy, paradajkovú pastu a soľ. Polievku privedieme do varu a teraz pridáme aj bulgur. Polievku varíme celkom do zmäknutia. Polievka sa varí približne 45-60 minút na strednom ohni. Musí sa uvariť mäso a aj vyvariť chuť listov. Keď varíte bez mäsa, tak sa varí trochu kratšie. Treba kontrolovať listy rastliny.

    Výborná polievka z pastierskej kapsičky (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Túto polievku varím už roky a veľmi nám chutí. Čerstvé bylinky sa dajú vždy nazbierať celkom zadarmo v prírode, tak prečo to nevyužiť a zaradiť ich aj takýmto spôsobom do nášho jedálnička. Mám tu síce jeden starý fotorecept na túto polievku, ale možno sa niekomu zíde aj ako nový vo forme videa, kde presne aj ukazujem zber rastlinky. Prajem dobrú chuť !

    Výborná polievka z pastierskej kapsičky (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Výborná polievka z pastierskej kapsičky (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tomeska
Takého "" plevelu"" mám plnú zahradu, tak by som mohla skúsit', Ako deti sme z kapsičky už zrelej vyjedali práve tie hrkajúce semienka , tak prečo nezačat' listami.