Mrkvová bábovka
Výborná mrkvovo-pomarančová bábovka
Autor receptu: 3baby
Prinášam vám túto skvelú, chutnú a
zároveň zdravú bábovku. Upečená z
bežných ingrediencií.
15 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si dáme vyhriať rúru na 180 °C. Formu na bábovku vytrieme olejom a vysypeme polohrubou múkou.
- Mixérom dôkladne vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli, cukrom a medom. Dostaneme peknú bledožltú penu. Pridáme pomarančovú šťavu, jogurt, olej a opäť dobre premiešame. Teraz príde na rad postrúhaná mrkva, jablko, koreniny a nastrúhaná kôra. Premiešame vareškou. Do zmesi vsypeme všetky múky, vločky, kokos a sódu bikarbónu. Opäť premiešame vareškou, aby sa celá masa dôkladne zmiešala dokopy.
- Opatrne vylejeme do formy a povrch uhladíme. Pečieme prvých 10 min na 180 °C a potom znížime teplotu na 170 °C. Bábovka sa pečie cca 60 minút. Treba odsledovať, skúšať špáradlom. Každý si najlepšie pozná svoju rúru. Upečenú bábovku necháme vo forme aspoň 20 minút vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme.
- Prajem dobrú chuť. Pri fotení mi dnes pomáhala táto milá asistentka.