Mrkvová bábovka

Výborná mrkvovo-pomarančová bábovka

Autor receptu: 3baby

Prinášam vám túto skvelú, chutnú a zároveň zdravú bábovku. Upečená z bežných ingrediencií.

15
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si dáme vyhriať rúru na 180 °C. Formu na bábovku vytrieme olejom a vysypeme polohrubou múkou.
  2. Mixérom dôkladne vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli, cukrom a medom. Dostaneme peknú bledožltú penu. Pridáme pomarančovú šťavu, jogurt, olej a opäť dobre premiešame. Teraz príde na rad postrúhaná mrkva, jablko, koreniny a nastrúhaná kôra. Premiešame vareškou. Do zmesi vsypeme všetky múky, vločky, kokos a sódu bikarbónu. Opäť premiešame vareškou, aby sa celá masa dôkladne zmiešala dokopy.
  3. Opatrne vylejeme do formy a povrch uhladíme. Pečieme prvých 10 min na 180 °C a potom znížime teplotu na 170 °C. Bábovka sa pečie cca 60 minút. Treba odsledovať, skúšať špáradlom. Každý si najlepšie pozná svoju rúru. Upečenú bábovku necháme vo forme aspoň 20 minút vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme.
  4. Prajem dobrú chuť. Pri fotení mi dnes pomáhala táto milá asistentka.