Polievočka je to nenáročná a velmi chutná receptík som sa učil v podstate sám skúšal som a skúšal a nakoniec vzniklo toto všetkým chutí Zobraziť celý popisPolievočka je to nenáročná a velmi chutná receptík som sa učil v podstate sám skúšal som a skúšal a nakoniec vzniklo toto všetkým chutí a to je hlavné.Verím že bude chutiť aj všetkým vám ktorý ho skúsite.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
0,5-1 kg |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
3-5 ks |
|
2 ks |
|
1 ks alebo rebro |
|
podľa chuti |
|
2 čl |
|
1 čl alebo drvená |
|
2 ks |
|
0,2 dcl |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca si dáme 2-3PL najlepšie domácej bravčovej masti.Keď sa nám rozpustí pridáme na drobno nakrájané 2 väčšie cibule.Jemne spečieme a keď už sa sfarbuje do karamelovohneda pridáme osušenú fazuľu ktorú som si najlepšie deň vopred dal namočiť. Pridáme rascu,bobokový list,ml.čierne korenie,cesnak a 3-4min. opekáme len na masti.
- 2
Potom pomaly začneme podlievať vodu..POZOR prvú pol hodinu nevaríme iba dusíme.Potom na vrch dáme koleno alebo rebro(podla toho kto má čo rád)nijakú tú udenú klobásku a zalejeme vodou len tak aby ich bolo mäsko potopené.cca 1hod varíme až mäsko úplne nezmäkne.Vytiahneme ho von, pridáme zemiaky a uvaríme.
- 3
Keď sú zemiaky uvarené,pridáme smotanu na varenie do rozmiešanú s hladkou múkou necháme prevriať a dochutíme podla vlastnej chuti.Nie skôr lebo mäso ešte pri varení pustí chuť. Mäsko nakrájame na drobno a dáme späť do hrnca podávame z dobrým domácim chlebíkom na ten pridám recept čoskoro.foto bude ešte dnes večer :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu