Výborná domáca fazuľová polievka

Autor receptu: mirecbb

Polievočka je to nenáročná a velmi chutná receptík som sa učil v podstate sám skúšal som a skúšal a nakoniec vzniklo toto všetkým chutí a to je hlavné.Verím že bude chutiť aj všetkým vám ktorý ho skúsite.

10-12
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Do veľkého hrnca si dáme 2-3PL najlepšie domácej bravčovej masti.Keď sa nám rozpustí pridáme na drobno nakrájané 2 väčšie cibule.Jemne spečieme a keď už sa sfarbuje do karamelovohneda pridáme osušenú fazuľu ktorú som si najlepšie deň vopred dal namočiť. Pridáme rascu,bobokový list,ml.čierne korenie,cesnak a 3-4min. opekáme len na masti.
  2. Potom pomaly začneme podlievať vodu..POZOR prvú pol hodinu nevaríme iba dusíme.Potom na vrch dáme koleno alebo rebro(podla toho kto má čo rád)nijakú tú udenú klobásku a zalejeme vodou len tak aby ich bolo mäsko potopené.cca 1hod varíme až mäsko úplne nezmäkne.Vytiahneme ho von, pridáme zemiaky a uvaríme.
  3. Keď sú zemiaky uvarené,pridáme smotanu na varenie do rozmiešanú s hladkou múkou necháme prevriať a dochutíme podla vlastnej chuti.Nie skôr lebo mäso ešte pri varení pustí chuť. Mäsko nakrájame na drobno a dáme späť do hrnca podávame z dobrým domácim chlebíkom na ten pridám recept čoskoro.foto bude ešte dnes večer :)