Foto: archaa
Neľakajte sa! Ide o vcelku rýchly, výborný a trochu aj originálny recept na hlavné jedlo, ktorý mám z jednej veľmi starej brožúry. Myslím, že Zobraziť celý popisNeľakajte sa! Ide o vcelku rýchly, výborný a trochu aj originálny recept na hlavné jedlo, ktorý mám z jednej veľmi starej brožúry. Myslím, že by sa kľudne dal použiť ako "decentný chod" napríklad na Halloween.. ale dovtedy isto čakať nemusíte...
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
1 dl |
|
2 dl (alebo kocka) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posýpka č. 1: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
Posýpka č. 2: | |
2 PL |
|
z 2 citrónov |
|
z 2 citrónov |
|
|
|
|
|
trocha |
|
trocha |
|
trocha |
|
|
|
pár |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná cez fóliu vyklepeme, osolíme, okoreníme.
-
2
Vymiešame jednotlivé posýpky a kuracie mäso prudko z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji.
-
3
Potom ich premiestnime do olejom vymasteného pekáča, kde ich upravíme posýpkami, až z nich vzniknú zelené oči . Okrúhlu vykrajovačku (ako na vianočné pečivo) položíme do stredu a do nej nasypeme prvú posýpku z mandlí a strúhanky.Vonkajšiu časť oka obložíme posýpkou druhou z petržlenovej vňate. Vykrajovačku odoberieme. Rezne podlejeme vývarom a vínom a vrch rezní pokvapkáme roztopeným maslom.V rúre ( 180 stupňov) pečieme ešte 15 minút, do stredu mandľovej posýpky položíme kúsok rozkrojenej zelenej olivy, čím "oko" dotvoríme.
-
4
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou.
Diskusia k receptu