Vodníkove oči fotorecept

archaa - fotkaarchaa, 11. septembra 2013
Vodníkove oči (fotorecept)
Foto: archaa

Neľakajte sa! Ide o vcelku rýchly, výborný a trochu aj originálny recept na hlavné jedlo, ktorý mám z jednej veľmi starej brožúry. Myslím, že Zobraziť celý popisNeľakajte sa! Ide o vcelku rýchly, výborný a trochu aj originálny recept na hlavné jedlo, ktorý mám z jednej veľmi starej brožúry. Myslím, že by sa kľudne dal použiť ako "decentný chod" napríklad na Halloween.. ale dovtedy isto čakať nemusíte...

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 dl
2 dl (alebo kocka)
Posýpka č. 1:
2 PL
2 PL
Posýpka č. 2:
2 PL
z 2  citrónov
z 2  citrónov
trocha
trocha
trocha
pár
trocha




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná cez fóliu vyklepeme, osolíme, okoreníme.

    Vodníkove oči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame jednotlivé posýpky a kuracie mäso prudko z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji.

    Vodníkove oči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ich premiestnime do olejom vymasteného pekáča, kde ich upravíme posýpkami, až z nich vzniknú zelené oči . Okrúhlu vykrajovačku (ako na vianočné pečivo) položíme do stredu a do nej nasypeme prvú posýpku z mandlí a strúhanky.Vonkajšiu časť oka obložíme posýpkou druhou z petržlenovej vňate. Vykrajovačku odoberieme. Rezne podlejeme vývarom a vínom a vrch rezní pokvapkáme roztopeným maslom.V rúre ( 180 stupňov) pečieme ešte 15 minút, do stredu mandľovej posýpky položíme kúsok rozkrojenej zelenej olivy, čím "oko" dotvoríme.

    Vodníkove oči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou.

    Vodníkove oči (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia