Vodníkove oči (fotorecept)

Autor receptu: archaa

Neľakajte sa! Ide o vcelku rýchly, výborný a trochu aj originálny recept na hlavné jedlo, ktorý mám z jednej veľmi starej brožúry. Myslím, že by sa kľudne dal použiť ako "decentný chod" napríklad na Halloween.. ale dovtedy isto čakať nemusíte...

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná cez fóliu vyklepeme, osolíme, okoreníme.
  2. Vymiešame jednotlivé posýpky a kuracie mäso prudko z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji.
  3. Potom ich premiestnime do olejom vymasteného pekáča, kde ich upravíme posýpkami, až z nich vzniknú zelené oči . Okrúhlu vykrajovačku (ako na vianočné pečivo) položíme do stredu a do nej nasypeme prvú posýpku z mandlí a strúhanky.Vonkajšiu časť oka obložíme posýpkou druhou z petržlenovej vňate. Vykrajovačku odoberieme. Rezne podlejeme vývarom a vínom a vrch rezní pokvapkáme roztopeným maslom.V rúre ( 180 stupňov) pečieme ešte 15 minút, do stredu mandľovej posýpky položíme kúsok rozkrojenej zelenej olivy, čím "oko" dotvoríme.
  4. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou.