Vodníkove oči (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Neľakajte sa! Ide o vcelku rýchly, výborný a trochu aj originálny recept na hlavné jedlo,
ktorý mám z jednej veľmi starej brožúry. Myslím, že by sa kľudne dal použiť ako "decentný
chod" napríklad na Halloween.. ale dovtedy isto čakať nemusíte...
2 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Vykostené kuracie stehná cez fóliu vyklepeme, osolíme, okoreníme.
- Vymiešame jednotlivé posýpky a kuracie mäso prudko z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji.
- Potom ich premiestnime do olejom vymasteného pekáča, kde ich upravíme posýpkami, až z nich vzniknú zelené oči .
Okrúhlu vykrajovačku (ako na vianočné pečivo) položíme do stredu a do nej nasypeme prvú posýpku z mandlí a strúhanky.Vonkajšiu časť oka obložíme posýpkou druhou z petržlenovej vňate. Vykrajovačku odoberieme. Rezne podlejeme vývarom a vínom a vrch rezní pokvapkáme roztopeným maslom.V rúre ( 180 stupňov) pečieme ešte 15 minút, do stredu mandľovej posýpky položíme kúsok rozkrojenej zelenej olivy, čím "oko" dotvoríme.
- Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou.