Višňovo-makové pralinky

Autor receptu: figovnik

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: 70g mletého maku, 50g cukru (ale môže byť aj viac podľa toho kto ako sladko lúbi si môže pridať – vždy treba ochutnávať), 0,4 deci mlieka, 20-25g masla, 2 ČL rumu, dobrý višnový lekvár.
  2. Postup: mak, cukor a mlieko dáme do hrnca zohrievať. Po asi 5 minútach odstavíme z ohňa, pridáme maslo, poriadne rozmiešame. Pridáme aj rum a znova zamiešame.
  3. Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html. Keď plníme pralinky s dvoma plnkami tak si ich rozdelíme. Tu napríklad najprv do polovice naplníme lekvár a potom do druhej polovice mak.