Višňovica

babkamt - fotkababkamt, 26. júna 2011

mariaklara,hľadala som v písanke,no nakoniec som ho našla,tak ti ho posielam.Aj ja by som ho spravila,keby ma to bolo skôr napadlo.Tento rok nemáme veľa Zobraziť celý popismariaklara,hľadala som v písanke,no nakoniec som ho našla,tak ti ho posielam.Aj ja by som ho spravila,keby ma to bolo skôr napadlo.Tento rok nemáme veľa višní.Už som zavárala,tak hádam na rok.

Suroviny

3 kg
1,5 kg
1 l alebo vodka
1 l
2 ks




Postup

  1. 1

    3 kg tmavých nevykôstkovaných višní prekladaj v 5 litrovom pohári na zaváranie s 1,5 kg cukru.

    Višňovica - obrázok 1
  2. 2

    Zakry gázou.Raz za týždeň premiešaj.Nechaj stáť 8 - 9 týždňov,stále premiešavaj. Ako sa bude cukor topiť,vznikne šťava z višní. Ja som ich dala do 2 fliaš,aby sa mi to ľahšie miešalo.

    Višňovica - obrázok 2
  3. 3

    Potom višne sceď cez gázu,pridaj 2 ks rumovej esencie / my sme chodili do Maďarska na Jamajka rumovú esenciu/,1 liter liehu a 1 liter destilovanej vody. Premiešaj,nalej do fliaš.Tento likér ti vydrží dlho. Na flašku som si napísala dátum,aby som vedela,dokedy to musím premiešavať a kedy sa bude višňovica

  4. 4

    Višne môžeš zavariť do malých pohárikov s pridaním rumu,budú na guľky,koláč.

Diskusia k receptu

hubata
áno, toto je pravá višňovica ! Musím si ju uložiť do KK.
babkamt
Som rada,že som vám pomohla.Bola som sa pozrieť v záhrade,či tam ešte sú višne.Sú. A sú krásne tmavé,dobre dozreté.Aj ja si spravím z jednej dávky.
lacosk
Tie vrchné višne mi začínají trochuplesnivieť. Čím to je?
lacosk
Aj mne plesnivejú. Ktoré som vedel som povyberal. Asi na začiatku treba častejšie miešať.
1x vavan




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia