Višňovica
Autor receptu: babkamt
mariaklara,hľadala som v písanke,no nakoniec som ho našla,tak ti ho posielam.Aj ja by
som ho spravila,keby ma to bolo skôr napadlo.Tento rok nemáme veľa višní.Už som
zavárala,tak hádam na rok.
Postup
- 3 kg tmavých nevykôstkovaných višní prekladaj v 5 litrovom pohári na zaváranie s 1,5 kg cukru.
- Zakry gázou.Raz za týždeň premiešaj.Nechaj stáť 8 - 9 týždňov,stále premiešavaj. Ako sa bude cukor topiť,vznikne šťava z višní. Ja som ich dala do 2 fliaš,aby sa mi to ľahšie miešalo.
- Potom višne sceď cez gázu,pridaj 2 ks rumovej esencie / my sme chodili do Maďarska na Jamajka rumovú esenciu/,1 liter liehu a 1 liter destilovanej vody.
Premiešaj,nalej do fliaš.Tento likér ti vydrží dlho.
Na flašku som si napísala dátum,aby som vedela,dokedy to musím premiešavať a kedy sa bude višňovica
- Višne môžeš zavariť do malých pohárikov s pridaním rumu,budú na guľky,koláč.