Viennetta rezy fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný zákusok. Dnes úplne jednoduchý zákusok s jednoduchým krupicovo-vanilkovým krémom. Každý korpus natretý krémom som pokvapkala roztopenou čokoládou. Chuť tohto zákusku zvýrazňuje kombinácia Zobraziť celý popisNáš nedeľný zákusok. Dnes úplne jednoduchý zákusok s jednoduchým krupicovo-vanilkovým krémom. Každý korpus natretý krémom som pokvapkala roztopenou čokoládou. Chuť tohto zákusku zvýrazňuje kombinácia orechového likéru a čokolády.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (3x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
700 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
7 PL |
|
100 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
Poleva na vrch: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
50 ml (na potieranie) |
|
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k vajcovému základu.
-
3
Plech 27x37cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala a dala piecť do predhriatej rúry na 180 °C na 10 minút. Upečený plát som nechala chladiť na mriežke. Takto som pripravila 3 pláty.
-
4
Pripravila som si krém. V mlieku som rozmiešala vanilkový cukor, vanilkový puding a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu, ktorú som ihneď dala chladiť s nádobou do studenej vody. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridávala som po lyžici vychladnutú kašu a všetko som vyšľahala. Napokon som pridala orechový likér /to tmavé je likér/.
-
5
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky chladiť.
-
6
Keď som mala všetko pripravené, prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom. Na lekvár som natrela polovicu krému.
-
7
Krém som pokvapkala roztopenou čokoládou a položila som druhý korpus.
-
8
Aj druhý korpus som natrela horúcim lekvárom a natrela druhou polovicou krému a pokvapkala roztopenou čokoládou.
-
9
Položila tretí korpus, zakryla som ho papierom na pečenie, položila dosku na krájanie a 3 kg cukru a uložila do chladničky do rána.
-
10
Na druhý deň som korpus natrela horúcim lekvárom, natrela polevou z bielej čokolády a dala stuhnúť do chladničky. Urobila som hrebeňovou stierkou vlnky a schválne tak, aby presvital lekvár.
-
11
Rezy som krájala horúcim mokrým nožom. Zdobila som čokoládovými hoblinkami. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu