Viedenské rezy fotorecept
Foto: izabella929
Zákusky som piekla pre Kristínku k meninám.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto biele (2x): | |
4 ks |
|
120 g |
|
120 g |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Cesto čokoládové: | |
4 ks |
|
120 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
600 ml |
|
7 PL |
|
1 bal. |
|
120 g |
|
250 g |
|
1 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
180 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
1 PL pochúťková |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Najprv som pripravila cesto na biele korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vareškou jemne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na druhý korpus tak isto ako na prvý. Piekol sa tak isto ako prvý.
-
2
Pokiaľ sa piekol druhý biely korpus, pripravila som cesto na tretí -čokoládový. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, zmiešala som múku, prášok dom pečiva, sódu, preosiala som do cesta a opatrne vmiešala spolu s čokoládovou ryžou (je to zdobenie na torty). Piekla som tak isto, ako tie prvé dva korpusy.
-
3
Všetky 3 upečené korpusy sa chladia na mriežke.
-
4
Pripravila som si krém. V mlieku som zmiešala detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, za stáleho miešania som ju vychladila. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne som pridávala vychladnutú kašu. Krém som rozdelila na 2 časti a dala stuhnúť do chladničky. Na spodok som položila biely korpus, natrela som ho hruškovým lekvárom, potom polovicou krému a položila som čokoládový korpus.
-
5
Čokoládový korpus som natrela tentoraz hruškovým džemom a potom druhou polovicou krému.
-
6
Na krém som položila druhý biely korpus, zakryla papierom na pečenie, položila krájaciu dosku a zaťažila na noc 3 kg soli.
-
7
Na druhý deň som zákusok poliala čokoládovou polevou, nechala stuhnúť. Nakrájala na rezy a zvýšila mi od minulého pečenia parížska šľahačkou, tou som zdobila zákusky. Prajem vám dobrú chuť
Diskusia k receptu