Krémový zákusok

Viedenské rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Zákusky som piekla pre Kristínku k meninám.

23
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som pripravila cesto na biele korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vareškou jemne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na druhý korpus tak isto ako na prvý. Piekol sa tak isto ako prvý.
  2. Pokiaľ sa piekol druhý biely korpus, pripravila som cesto na tretí -čokoládový. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, zmiešala som múku, prášok dom pečiva, sódu, preosiala som do cesta a opatrne vmiešala spolu s čokoládovou ryžou (je to zdobenie na torty). Piekla som tak isto, ako tie prvé dva korpusy.
  3. Všetky 3 upečené korpusy sa chladia na mriežke.
  4. Pripravila som si krém. V mlieku som zmiešala detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, za stáleho miešania som ju vychladila. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne som pridávala vychladnutú kašu. Krém som rozdelila na 2 časti a dala stuhnúť do chladničky. Na spodok som položila biely korpus, natrela som ho hruškovým lekvárom, potom polovicou krému a položila som čokoládový korpus.
  5. Čokoládový korpus som natrela tentoraz hruškovým džemom a potom druhou polovicou krému.
  6. Na krém som položila druhý biely korpus, zakryla papierom na pečenie, položila krájaciu dosku a zaťažila na noc 3 kg soli.
  7. Na druhý deň som zákusok poliala čokoládovou polevou, nechala stuhnúť. Nakrájala na rezy a zvýšila mi od minulého pečenia parížska šľahačkou, tou som zdobila zákusky. Prajem vám dobrú chuť