Vianočné drobné pečivo
Vianočné pečivo - podkovičky
Autor receptu: margitka100
|
40 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Ja miesim v robote na dvojku rýchlosť.
- Cesto necháme odležať (nemusí sa). Už som robila aj hneď po spracovaní. Väčšinou ale cesto urobím večer, dám do chladničky a na druhý deň spracujem.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Vykrojíme ozdobnou vykrajovačkou podkovičky. Dáme na plech, plech ničím nepotieram ani nevystielam papierom na pečenie. Pečiem na 180 °C cca 10 minút (treba sledovať).
- Upečené podkovičky necháme vychladnúť. Naplníme džemom podľa chuti. Ja som dávala marhuľový a jahodový. Plním za pomoci jednorazového cukrárskeho vrecka. Je to rýchlejšie a hlavne jednoduchšie a presné.
- Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustím čokoládu s kúskom stuženého tuku. Každú samozrejme zvlášť. Vrchnú časť podkovičky namočím do čokolády a kladiem na papier na pečenie.
Ihneď zdobím, pokiaľ čokoláda nestuhne. Zdobit môžete podľa fantázie. Ja som použila hotovú cukársku dekoráciu cezmínu a cukrové guličky. Kúpila som v cukrárskych potrebách.