Vianočná kapusta s údenym mäsom a zemiakmi 
	        Autor receptu: gumkaci
	         
	        
	        Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo. 
| 		  
				  	  
				  	5 porcií  | 
				  	  
				  	80 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Kyslú kapustu si premyjeme a porežeme.2 cibule si očistíme,narežeme na drobno a speníme na oleji , do ktorého dáme pripravenú kapustu spolu s umytými krúpami.
Krúpy si môžme namočit večer.Zalejeme vodou a dusíme.
 - Ked je všetko mäkké tak potom zahustíme kapustu.V smotane si rozmiešame múku a vlejeme do kapusty.Dochutíme vegetou poprípade octom,cukrom.
Krkovičku si porežeme na plátky,ktoré udusíme na cibulovom základe s paprikou do mäkka.
Zemiaky si uvaríme a môžme ich podávat v celku alebo ako zemiakovú kašu.
 - Na tanier sa podáva asi tak zemiaky,kapusta a na to plátok krkovičky.