Dnes som sa rozhodla upiecť veterníky.
30 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 400 ml |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| 400 g |
|
| 8 ks |
|
| Krém: | |
| 400 ml |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g (alebo Hera) |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
|
|
|
|
|
|
| na šľahanie |
|
Postup
-
1
Do vody dáme maslo, štipku soli a povaríme. Potom pridáme múku a na miernom ohni vmiešame múku a vymiešame na hladké cesto. Potom po vajíčku vmiešame do trocha prechladnutej masy na hladké cesto.
-
2
Takto pripravenú zmes dáme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka a nastriekame na pomastený plech asi 5-6cm veterníky. Pečieme na 200 stupňov 20-25 minút do zlatista.
-
3
Plnku uvaríme z mlieka a pudingoveho prášku, do ktorého zamiešame žĺtky, maslo a sneh z bielkov necháme vychladnúť a potom plníme prekrojené veterníky a na vrch nastriekame vyšľahanú šľahačku. Takto si upečieme výborné veterníky. Naplnené si posypeme práškovým cukrom.









Diskusia k receptu