Foto: olinecka
Dnes som sa rozhodla upiecť veterníky.
30 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
400 ml |
|
štipka |
|
100 g |
|
400 g |
|
8 ks |
|
Krém: | |
400 ml |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
100 g (alebo Hera) |
|
štipka |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
na šľahanie |
|
Postup
-
1
Do vody dáme maslo, štipku soli a povaríme. Potom pridáme múku a na miernom ohni vmiešame múku a vymiešame na hladké cesto. Potom po vajíčku vmiešame do trocha prechladnutej masy na hladké cesto.
-
2
Takto pripravenú zmes dáme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka a nastriekame na pomastený plech asi 5-6cm veterníky. Pečieme na 200 stupňov 20-25 minút do zlatista.
-
3
Plnku uvaríme z mlieka a pudingoveho prášku, do ktorého zamiešame žĺtky, maslo a sneh z bielkov necháme vychladnúť a potom plníme prekrojené veterníky a na vrch nastriekame vyšľahanú šľahačku. Takto si upečieme výborné veterníky. Naplnené si posypeme práškovým cukrom.
Diskusia k receptu