Veterníky
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Dnes som sa rozhodla upiecť veterníky.
| 		  
				  	  
				  	30 ks porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	20-25 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Do vody dáme maslo, štipku soli a povaríme. Potom pridáme múku a na miernom ohni vmiešame múku a vymiešame na hladké cesto. Potom po vajíčku vmiešame do trocha prechladnutej masy na hladké cesto.
 - Takto pripravenú zmes dáme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka a nastriekame na pomastený plech asi 5-6cm veterníky. Pečieme na 200 stupňov 20-25 minút do zlatista.
 - Plnku uvaríme z mlieka a pudingoveho prášku, do ktorého zamiešame žĺtky, maslo a sneh z bielkov necháme vychladnúť a potom plníme prekrojené veterníky a na vrch nastriekame vyšľahanú šľahačku. Takto si upečieme výborné  veterníky. Naplnené si posypeme práškovým cukrom.