Veselé karfiolové placky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dostala som jarný karfiol, jarnú cibúľku, čerstvú petržlenovú vňať, peknú mrkvú, nové
zemiaky a aj ked je nedeľa, rozhodla som sa pre veselé karfiolové placky. Robila som
ich len zo samotnej zeleniny, bez syra alebo šúnky. Karfiol som
nevarila , ale som ho strúhala súrový. Boli rýchlo hotové
hotové a skvelé. Podávala som ich s novými petržlenovými zemiakmi, ľadovým
šalátom
a paradajkami.
4- 6 porcie |
15 minút príprava |
4+4 minút tepelná úprava |
Postup
- Postúpne som si pripravila všetky súroviny. Karfiol som rozobrala na rúžičky, dobre som ho úmyla a súrový nastrúhala na jemnom strúhadle. Netreba variť,lebo pri pečení placiek dostatočne zmäkne.
- Petržlenovú vňať som posekala na drobno.
- Očistenú mrkvú som nastrúhala tiež na jemnom strúhadle.
- Pokrájala som jarnú cibúľkú aj s vňaťoú na kolieska.
- Do misy som rozklepla vajcia, dala som tri, lebo boli menšie.
- Vajcia som rozšľahala s mliekom pomocoú vidličky.
- Pridala som múkú, ktorú som vmiešala.
- Vmiešala som nastrúhaný karfiol, múškátový kvet, soľ, mleté biele korenie,...
- mrkvú, petržlenovú vňať, jarnú cibúľkú, kúrkúmú, kypriaci prášok a vymiešala som...
- hústejšie liate cesto, ktoré som nechala 1 hodinú odpočinúť.
- Z pripraveného cesta som do rozpáleného oleja v panvici kládla polievkovoú lyžicoú kôpky, ktoré som rozotrela na placky a vysmažila do červena z oboch strán -z každej asi 4 minúty. Karfiolové placky sú od kypriaceho práškú krásne nadýchané a ľahúčke, vo vnútri sfarbené pekne do žlta od kúrkúmy a na reze vynikne oranžová farba mrkvy a zelená farba cibúľky a petržlenovej vňate. Zabúdla som odfotiť.
- Podávala som s novými petržlenovými zemiakmi, erstvoú paradajkoú a ľadovým šalátom.