Veselé karfiolové placky (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dostala som jarný karfiol, jarnú cibúľku, čerstvú petržlenovú vňať, peknú mrkvú, nové zemiaky a aj ked je nedeľa, rozhodla som sa pre veselé karfiolové placky. Robila som ich len zo samotnej zeleniny, bez syra alebo šúnky. Karfiol som nevarila , ale som ho strúhala súrový. Boli rýchlo hotové hotové a skvelé. Podávala som ich s novými petržlenovými zemiakmi, ľadovým šalátom a paradajkami.

4- 6
porcie
15 minút
príprava
4+4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Postúpne som si pripravila všetky súroviny. Karfiol som rozobrala na rúžičky, dobre som ho úmyla a súrový nastrúhala na jemnom strúhadle. Netreba variť,lebo pri pečení placiek dostatočne zmäkne.
  2. Petržlenovú vňať som posekala na drobno.
  3. Očistenú mrkvú som nastrúhala tiež na jemnom strúhadle.
  4. Pokrájala som jarnú cibúľkú aj s vňaťoú na kolieska.
  5. Do misy som rozklepla vajcia, dala som tri, lebo boli menšie.
  6. Vajcia som rozšľahala s mliekom pomocoú vidličky.
  7. Pridala som múkú, ktorú som vmiešala.
  8. Vmiešala som nastrúhaný karfiol, múškátový kvet, soľ, mleté biele korenie,...
  9. mrkvú, petržlenovú vňať, jarnú cibúľkú, kúrkúmú, kypriaci prášok a vymiešala som...
  10. hústejšie liate cesto, ktoré som nechala 1 hodinú odpočinúť.
  11. Z pripraveného cesta som do rozpáleného oleja v panvici kládla polievkovoú lyžicoú kôpky, ktoré som rozotrela na placky a vysmažila do červena z oboch strán -z každej asi 4 minúty. Karfiolové placky sú od kypriaceho práškú krásne nadýchané a ľahúčke, vo vnútri sfarbené pekne do žlta od kúrkúmy a na reze vynikne oranžová farba mrkvy a zelená farba cibúľky a petržlenovej vňate. Zabúdla som odfotiť.
  12. Podávala som s novými petržlenovými zemiakmi, erstvoú paradajkoú a ľadovým šalátom.