Venčeky so škoricovou plnkou
			   Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 11. decembra 2018
		   
		   cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 11. decembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 180 g | 
                                                             | 
                                                    
| 240 g | 
                                                             | 
                                                    
| 7 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| Citrónová poleva: | |
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL horúca | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cesto na venčeky: Vodu dáme variť, pridáme soľ, múku, uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Do kaše po jednom zašľaháme vajcia. Cestom naplníme vrecko a na vystlaný plech tvarujeme venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 200 °C, rúru 10 minút neotvárame.
- 2
 Plnka: Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone a škoricu. Upečené venčeky prekrojíme a naplníme plnkou.
- 3
 Nakoniec môžeme venčeky poliať polevou podľa vlastnej chuti – citrónovou, čokoládovou, punčovou či karamelovou.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu