Venčeky so škoricovou plnkou
Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 11. decembra 2018
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 11. decembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 ml |
|
štipka |
|
180 g |
|
240 g |
|
7 ks |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
200 g |
|
1 KL |
|
Citrónová poleva: | |
3 PL |
|
3 PL horúca |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Cesto na venčeky: Vodu dáme variť, pridáme soľ, múku, uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Do kaše po jednom zašľaháme vajcia. Cestom naplníme vrecko a na vystlaný plech tvarujeme venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 200 °C, rúru 10 minút neotvárame.
- 2
Plnka: Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone a škoricu. Upečené venčeky prekrojíme a naplníme plnkou.
- 3
Nakoniec môžeme venčeky poliať polevou podľa vlastnej chuti – citrónovou, čokoládovou, punčovou či karamelovou.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu