Škoricové venčeky
Škoricové venčeky

Venčeky so škoricovou plnkou

Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 11. decembra 2018
Venčeky so škoricovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 ml
štipka
180 g
240 g
7 ks
Plnka:
250 ml
200 g
1 KL
Citrónová poleva:
3 PL
3 PL horúca
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto na venčeky: Vodu dáme variť, pridáme soľ, múku, uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Do kaše po jednom zašľaháme vajcia. Cestom naplníme vrecko a na vystlaný plech tvarujeme venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 200 °C, rúru 10 minút neotvárame.

  2. 2

    Plnka: Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone a škoricu. Upečené venčeky prekrojíme a naplníme plnkou.

  3. 3

    Nakoniec môžeme venčeky poliať polevou podľa vlastnej chuti – citrónovou, čokoládovou, punčovou či karamelovou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: