Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku
Foto: novalim
Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku. Ich základom je krehké
domáce lístkové Zobraziť celý popisJednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku. Ich základom je krehké
domáce lístkové cesto bez lepku, lepšie povedané, jeho zjednodušená verzia, ktorú zvládne každý. Neváhajte a poďte vyskúšať
náš recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na lístkové cesto: | |
125 g |
|
125 g studené |
|
125 g |
|
štipka |
|
Na potretie cesta: | |
1 ks |
|
Náplň: | |
4-6 ks |
|
4-6 plátkov |
|
(eidam, mozzarella, atď.) |
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
nasekaná |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 1 cm. Radielkom orežeme okraje a rozdelíme na rovnaké štvorce s rozmermi asi 12x12 cm. Každý štvorec opatrne vložíme do vymastenej jamky na plechu pre muffiny a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 10 minút. Vytiahneme z rúry a necháme mierne vychladnúť.
- 3
Do každého hniezda teraz vložíme plátok šunky, opatrne vylejeme jedno vajce a vrch posypeme postrúhaným syrom. Osolíme, okoreníme a vložíme naspäť do rúry. Pečieme ďalších približne 15 minút, kým sú všetky vajcia upečené a syr zapečený do zlatova. Podávať môžeme teplé aj studené posypané nasekanou pažítkou.
Tiež lepku:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu