Veľkonočné hniezda bez lepku
Veľkonočné hniezda bez lepku

Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku

novalim - fotkanovalim, 30. marca 2024. Komerčný recept.
Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku
Foto: novalim

Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku. Ich základom je krehké domáce lístkové Zobraziť celý popisJednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku. Ich základom je krehké domáce lístkové cesto bez lepku, lepšie povedané, jeho zjednodušená verzia, ktorú zvládne každý. Neváhajte a poďte vyskúšať náš recept.
Zdroj: www.novalim.sk

4-6
porcie
40 (+ chladenie cest minút
príprava
10+15 minút
na 200 °C

Suroviny

Na lístkové cesto:
125 g
125 g studené
125 g
štipka
Na potretie cesta:
1 ks
Náplň:
4-6 ks
4-6 plátkov
 (eidam, mozzarella, atď.)
Na ozdobu:
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 1 cm. Radielkom orežeme okraje a rozdelíme na rovnaké štvorce s rozmermi asi 12x12 cm. Každý štvorec opatrne vložíme do vymastenej jamky na plechu pre muffiny a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 10 minút. Vytiahneme z rúry a necháme mierne vychladnúť.

  3. 3

    Do každého hniezda teraz vložíme plátok šunky, opatrne vylejeme jedno vajce a vrch posypeme postrúhaným syrom. Osolíme, okoreníme a vložíme naspäť do rúry. Pečieme ďalších približne 15 minút, kým sú všetky vajcia upečené a syr zapečený do zlatova. Podávať môžeme teplé aj studené posypané nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia