Veľkonočná polievka

Autor receptu: pierot

Tento recept som našiel na stránke toprecepty.sk, autor "chaoticka". Varil som ju včera a je naozaj super, chutila dokonca aj mojim dcerám, čo som bol naozaj prekvapený. Pripravuje sa v období keď sa varí údené mäso, ako je práve teraz.

Suroviny

Postup

  1. Vo vode uvaríme údené mäso, aj s celým čiernym korením, novým korením a celou cibuľou. Mäso po uvarení vyberieme a vývar precedíme a podľa chuti osolíme. Z múky a kyslej smotany pripravíme zátrepku, ktorú pomaly vlejeme do vývaru a dobre rozmiešame. Do zátrepky ja pridávam aj štipku jedlej sódy. Kým nám vývar so zátrepkou prevrie rozšľaháme vajcia s vegetou a vlejeme ich do vriacej polievky, už veľmi nemiešame aby sa veľmi nerozbili. Na koniec pridáme veľa mlatého čierneho korenia a ocot. Plievka by mala byť ostrá a kyslá. Dobrú chuť.