Plnka
	        Veľkonočná plnka
	        Autor receptu: hame 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Rúru predhrejte na 180 ° C. Rožky nakrájajte na kocky a dajte na chvíľku vyschnúť do rúry. Potom ich dajte do väčšej misy a zalejte trochou mlieka.
 - Maslo vymiešajte so soľou. Údené mäso nakrájajte nadrobno. Baby špenát s petržlenovou vňaťou prelejte vriacou vodou, zlejte, schlaďte ľadovou vodou, znovu zlejte a nechajte odkvapkať. Zelené lupene nakrájajte na drobno.
 - Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte sneh. Žĺtky rozmiešajte a spolu so zvyškom mlieka vlejte do misy s rožkami.
 - Pridajte špenát s petržlenovou vňaťou, mäso, maslo a premiešajte, aby vznikla homogénna zmes. Potom pozvoľna vmiešajte sneh. Zapekaciu misku vyložte papierom na pečenie a zmes vyklopte a zarovnajte. Dajte piecť dozlatista na 50 minút.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |