Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke.
  2. Medzitým špenát urestujeme na šalotke a cesnaku, osolíme, okoreníme a vyžmýkame z neho všetku vodu.
  3. Ostrieža osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom, nakrájame na 1 x 1 cm kúsky a opečieme na olivovom oleji.
  4. Cesto vyvaľkáme na veľké pásy 10x4 cm, ktoré plníme špenátom a ostriežom a formujeme to všetko v okrúhlych formičkách. Potom zakryjeme druhým plátom a ravioly (tašky) varíme v osolenej vode – približne 8 minút podľa veľkosti.
  5. Paradajky nakrojíme a sparíme vo vode, zbavíme ich vrchnej kože a nakrájame na malé kocky. Potom ich krátko speníme na olivovom oleji, podlejeme vínom, 5 minút redukujeme a zjemníme maslom, dochutíme soľou a korením. Omáčkou polejeme ravioly, zdobíme orechmi a parmezánom.