Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto,
ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke.
- Medzitým špenát urestujeme na šalotke a cesnaku,
osolíme, okoreníme a vyžmýkame z neho
všetku vodu.
- Ostrieža osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom,
nakrájame na 1 x 1 cm kúsky a opečieme na
olivovom oleji.
- Cesto vyvaľkáme na veľké pásy 10x4 cm, ktoré
plníme špenátom a ostriežom a formujeme to
všetko v okrúhlych formičkách. Potom zakryjeme
druhým plátom a ravioly (tašky) varíme v osolenej
vode – približne 8 minút podľa veľkosti.
- Paradajky nakrojíme a sparíme vo vode, zbavíme
ich vrchnej kože a nakrájame na malé kocky. Potom
ich krátko speníme na olivovom oleji, podlejeme
vínom, 5 minút redukujeme a zjemníme maslom,
dochutíme soľou a korením. Omáčkou polejeme
ravioly, zdobíme orechmi a parmezánom.
|