Vege obed

Autor receptu: tornadolue

Nič extra, len môj dnešný obed. Napadlo mi dať ho sem, lebo sa stretávam s tým, že ľudia nevedia, čo ponúknuť vegánovi pozvanému na obed. Toto každý hravo zvládne aj popri príprave rezňa pre ostatných hostí :)

Postup

  1. Tofu si pokrájame na plátky, vytlačíme z neho vodu, vložíme do marinády a na pár hodín uložíme do chladničky. V čase obeda tofu vyberieme a z obidvoch strán opečieme na panvici, na ktorú už nemusíme pridávať žiadny olej. Opečené tofu dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
  2. Prílohu si pripravíme veľmi zdravo. Očistené zemiaky a mrkvu si uvaríme v pare. Pokrájané na menšie kúsky budú hotové za 15 minút, maximálne 20 minút a tesne pred koncom pridáme mrazený hrášok.
  3. A pridáme k tomu niečo menej zdravé - majonézu. 2 zarovnané polievkové lyžice sójovej múky zalejeme 1 dl vriacej vody a rozmixujeme. Postupne pridávame 1,5 až 2 dl oleja a stále mixujeme, až kým nezískame klasickú majonézovú konzistenciu. Majonézu dochutíme trochou horčice, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. A dáme na pár hodín do chladničky.