Vegánsky nedeľný obed
Autor receptu: lucinka0501
Dnes som bola hladná a nechcelo sa mi pripravovať nič extra. Ale nakoniec z toho vznikol
skvelý obed. Je to jednoduché, nenáročné na prípravu a chutné :) Len tým klíčkom treba
venovať pozornosť 3-4 dni pred prípravou tohto jedla :)
Dúfam, že vám zachutí, prípadne sa inšpirujete :)
Postup
- Takže 3-4 dni pred prípravou tohto jedla treba dať naklíčiť semienka, sóju.. čo uznáte za vhodné. Sóju a aj ostatné semienka som nechala 6 hodín vo vode a potom som prichystala do nakličovacej misky. V nej necháte klíčiť 3-4 dni, aby klíčky mali dostatočnú veľkosť ( od 1,5 -2 cm približne , pri amarante sú tie klíčky kratšie). Semienka a sóju preplachujeme 2-3x denne) Na tretí alebo štvrtý deň môžte klíčky konzumovať.
- Najskôr si pripravíte zemiaky. Môžte si ich uvariť alebo upiecť, podľa chuti... ozdobiť petržlenom.
- Na panvicu dáme trochu oleja na ktorom jemne opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Po chvíľke pridáme na kocočky nakrájané tofu s riasou. Hneď za tým dáme červenú papriku, nadrobno posekaný cesnak, sójovú omáčku, čierne korenie a trošku môžte podliať vodou.
Po minútke- dvoch odstavíte, pridáte klíčky, premiešate a je to! :)
Dobrú chuť!