Vegánsky nedeľný obed

Autor receptu: lucinka0501

Dnes som bola hladná a nechcelo sa mi pripravovať nič extra. Ale nakoniec z toho vznikol skvelý obed. Je to jednoduché, nenáročné na prípravu a chutné :) Len tým klíčkom treba venovať pozornosť 3-4 dni pred prípravou tohto jedla :) Dúfam, že vám zachutí, prípadne sa inšpirujete :)

2
porcie

Postup

  1. Takže 3-4 dni pred prípravou tohto jedla treba dať naklíčiť semienka, sóju.. čo uznáte za vhodné. Sóju a aj ostatné semienka som nechala 6 hodín vo vode a potom som prichystala do nakličovacej misky. V nej necháte klíčiť 3-4 dni, aby klíčky mali dostatočnú veľkosť ( od 1,5 -2 cm približne , pri amarante sú tie klíčky kratšie). Semienka a sóju preplachujeme 2-3x denne) Na tretí alebo štvrtý deň môžte klíčky konzumovať.
  2. Najskôr si pripravíte zemiaky. Môžte si ich uvariť alebo upiecť, podľa chuti... ozdobiť petržlenom.
  3. Na panvicu dáme trochu oleja na ktorom jemne opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Po chvíľke pridáme na kocočky nakrájané tofu s riasou. Hneď za tým dáme červenú papriku, nadrobno posekaný cesnak, sójovú omáčku, čierne korenie a trošku môžte podliať vodou. Po minútke- dvoch odstavíte, pridáte klíčky, premiešate a je to! :) Dobrú chuť!