Škoricové koláče

Vegánske škoricové slimáčiky

Autor receptu: ellie17

Tieto slimáčiky sú presne ten druh sladkého šťastia, ktorý vie rozvoňať celý byt skôr, než ich stihnem vybrať z rúry.* Mäkučké, nadýchané, s poriadnou dávkou škoricovej arómy a jemnou sladkou polevou. Každé sústo je ako objatie. Keď ich pripravujem, vždy zmiznú bleskovou rýchlosťou.

12
porcií
20+60 minút
príprava
18-22 minút
na 180 °C

Postup

  1. V miske zmiešame vlažné mandľové mlieko s droždím a lyžicou cukru. Necháme 5 minút prebublať.
  2. Pridáme zvyšok cukru, roztopené vegánske maslo, škoricu, soľ a múku. Vypracujeme hladké cesto a necháme kysnúť 1 hodinu pod utierkou.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik (asi 0,5 cm hrubý). Natrieme zmäknutým maslom, posypeme cukrom a škoricou, pokvapkáme vanilkovým extraktom. Zrolujeme do rolády a nakrájame na 12 rovnakých slimáčikov. Uložíme na plech s papierom, necháme ešte 20 minút podkysnúť.
  4. Pečieme v rúre na 180 °C 18–22 minút, kým nie sú zlatisté.
  5. Zmiešame suroviny na polevu a polejeme ňou ešte teplé slimáčiky.
  6. Zjeme aspoň dva okamžite – je to povinné.