Škoricové koláče
	        Vegánske škoricové slimáčiky
	        Autor receptu: ellie17
	         
	        
	        Tieto slimáčiky sú presne ten druh sladkého šťastia, ktorý vie rozvoňať celý byt skôr, než ich stihnem vybrať z 
rúry.* Mäkučké, nadýchané, s poriadnou dávkou škoricovej arómy a 
jemnou sladkou polevou. Každé sústo 
je ako objatie. Keď ich pripravujem, vždy zmiznú bleskovou rýchlosťou.
| 
 12porcií
 | 
 20+60 minútpríprava
 | 
 18-22 minútna 180 °C
 | 
Postup
- V miske zmiešame vlažné mandľové mlieko s droždím a lyžicou cukru. Necháme 5 minút prebublať.
- Pridáme zvyšok cukru, roztopené vegánske maslo, škoricu, soľ a múku.
Vypracujeme hladké cesto a necháme kysnúť 1 hodinu pod utierkou.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik (asi 0,5 cm hrubý).
Natrieme zmäknutým maslom, posypeme cukrom a škoricou, pokvapkáme vanilkovým extraktom.
Zrolujeme do rolády a nakrájame na 12 rovnakých slimáčikov.
Uložíme na plech s papierom, necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- Pečieme v rúre na 180 °C 18–22 minút, kým nie sú zlatisté.
- Zmiešame suroviny na polevu a polejeme ňou ešte teplé slimáčiky.
- Zjeme aspoň dva okamžite – je to povinné.