Kurací šalát
Variácia na Caesar šalát
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme nastrúhaný parmezán do tvaru dvoch placiek. Na plech položíme aj krajce chleba potreté olejom. Vložíme do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí a nezozlatne a chleby nebudú chrumkavé.
- Vajcia vložíme do vlažnej vody. Privedieme k varu, potom na miernom ohni varíme 4 minúty. Schladíme ich a ošúpeme.
- Šalát rozoberieme na jednotlivé listy. Vykostené grilované kuracie prsia nakrájame na kúsky. Suroviny na dresing spolu vyšľaháme.
- Na taniere rozdelíme kuracie mäso, listy šalátu, vajcia, kapary, dozdobíme trebuľkou a podávame s dresingom, chlebom rozlámaným na kúsky a parmezánovými čipsami.
|