Kurací šalát

Variácia na Caesar šalát

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme nastrúhaný parmezán do tvaru dvoch placiek. Na plech položíme aj krajce chleba potreté olejom. Vložíme do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí a nezozlatne a chleby nebudú chrumkavé.
  2. Vajcia vložíme do vlažnej vody. Privedieme k varu, potom na miernom ohni varíme 4 minúty. Schladíme ich a ošúpeme.
  3. Šalát rozoberieme na jednotlivé listy. Vykostené grilované kuracie prsia nakrájame na kúsky. Suroviny na dresing spolu vyšľaháme.
  4. Na taniere rozdelíme kuracie mäso, listy šalátu, vajcia, kapary, dozdobíme trebuľkou a podávame s dresingom, chlebom rozlámaným na kúsky a parmezánovými čipsami.