Vanilkové rožteky
Vanilkové rožteky

Vanilkové rožteky s pohánkou bez lepku

novalim - fotkanovalim, 16. decembra 2021. Komerčný recept.
Vanilkové rožteky s pohánkou bez lepku
Foto: novalim

Vanilkové rožky sú tradičná vianočná klasika. My sme ich pripravili v netradičnej verzii s pohánkou a mandľami. Krehké cesto sa nám rozplývalo na Zobraziť celý popisVanilkové rožky sú tradičná vianočná klasika. My sme ich pripravili v netradičnej verzii s pohánkou a mandľami. Krehké cesto sa nám rozplývalo na jazyku, pohánka mu dodala orieškovú príchuť. Zapojte do pečenia aj vaše ratolesti a vychutnajte si rožteky s celou rodinou.
Zdroj: www.novalim.sk

25 - 30 ks
porcií
35 (+chladenie) minút
príprava
10 - 15 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
100 g
100 g mleté
50 g
220 g
1 ks
1/2 ČL
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Maslo izbovej teploty rozmixujeme s cukrom. Primiešame žĺtok, prisypeme pomleté mandle a nakoniec pridáme obe múky s mletou vanilkou. Vypracujeme hladké cesto a uložíme ho aspoň na dve hodiny do chladničky, ideálne do druhého dňa.

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyberieme z chladničky, necháme povoliť a postupne z neho odoberáme a tvarujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech (plech netreba vymastiť, cesto je dosť mastné). Ak sa nám cesto príliš lepí, môžeme použiť aj formičky na rožteky, do ktorých cesto natlačíme lyžičkou.

  3. 3

    Pečieme ich na 170 °C vo vopred vyhriatej rúre 10-15 minút. Upečené rožteky necháme úplne vychladnúť a potom ich obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom so škoricou.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný bezlepkový receptík, dobrá volba druhů mouky. O chuti nepochybuji. Pěkné foto.