Vanilkový zákusok
Vanilkový zákusok

Kornútiky s vanilkovým krémom

Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 13. februára 2020
Kornútiky s vanilkovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1 hrnček
3 ks
Plnka:
3 ks
200 g
50 g
3 PL
500 g
150 g
Na posypanie:
 celý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom spolu vyšľaháme, pridáme múku a spolu premiešame. Cesto dávame po lyžičkách na plech vystlaný papierom na pečenie, vytvoríme kruhy a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 5–7 minút. Potom vyberieme a ešte horúce kolieska akoby preložíme na polovicu a na jednej strane stlačíme, aby sa cesto spojilo.

  2. 2

    Plnka: Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme múku a premiešame. Pridáme kyslú smotanu a všetko spolu vymiešame nad vodným kúpeľom, ale len na pare, neprestávame miešať asi 20 minút.

  3. 3

    Keď krém zhustne, dáme ho dole z ohňa, pridáme 150 g masla a dobre premiešame. Krém prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu krému. Po vychladnutí znovu celé premixujeme. Krémom plníme vychladnuté kornútiky. Na záver posypeme makom.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár