Vaječná omeleta

Autor receptu: alzbetty

Omeletka sa trochu potrhala, ale to nevadí, aj tak je veľmi chutná :) namiesto dyne sa dá kľudne použiť cuketa, brokolica či špenát, vhodnou prílohou sú zemiaky varené v šupke, pečivo alebo jeme len samostatne :)

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dyňu ošúpeme, nakrájame na tenko a spolu s očistenými nakrájanými strúčikmi dáme dusiť do vody. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, citrónovú kôru a šťavu podľa chuti. Dusíme úplne domäkka.
  2. Vajíčko rozšľaháme s minerálkou, soľou, korením a nakrájanou bazalkou. Vylejeme na panvicu s olejom, hore naukladáme nakrájané cherry paradajky a opečieme z oboch strán.
  3. Omeletu podávame s dusenou dyňou a vhodnou prílohou. Dobrú chuť :)