Vaječná omeleta
Autor receptu: alzbetty
Omeletka sa trochu potrhala, ale to nevadí, aj tak je veľmi chutná :) namiesto dyne sa dá
kľudne použiť cuketa, brokolica či špenát, vhodnou prílohou sú zemiaky varené v šupke,
pečivo alebo jeme len samostatne :)
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Dyňu ošúpeme, nakrájame na tenko a spolu s očistenými nakrájanými strúčikmi dáme dusiť do vody. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, citrónovú kôru a šťavu podľa chuti. Dusíme úplne domäkka.
- Vajíčko rozšľaháme s minerálkou, soľou, korením a nakrájanou bazalkou. Vylejeme na panvicu s olejom, hore naukladáme nakrájané cherry paradajky a opečieme z oboch strán.
- Omeletu podávame s dusenou dyňou a vhodnou prílohou. Dobrú chuť :)