Nakladané vajcia
Vajcia nakladané v octe (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám.* Odvtedy takéto vajcia robievam a stále sú obľúbené.
3 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajcia uvaríme natvrdo. Zlejeme horúcu vodu, zalejeme studenou a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme.
- Olúpané vajcia dáme do fľaše, ktorá sa dá uzavrieť.
- Pridáme strúčik cesnaku a feferónku.
- Vodu, ocot, cukor a korenie povaríme asi 3 minúty a necháme vychladnúť.
- Potom týmto nálevom vajcia zalejeme.
- Fľašu uzatvoríme a dáme na niekoľko dní do chladničky (4-5 dní).
- Podávame so zeleninou a chlebom ako večeru alebo olovrant, príp. na raňajky, môžeme použiť ako súčasť obložených mís, ako predjedlo a pod.