Nakladané vajcia

Vajcia nakladané v octe (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám.* Odvtedy takéto vajcia robievam a stále sú obľúbené.

3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia uvaríme natvrdo. Zlejeme horúcu vodu, zalejeme studenou a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme.
  2. Olúpané vajcia dáme do fľaše, ktorá sa dá uzavrieť.
  3. Pridáme strúčik cesnaku a feferónku.
  4. Vodu, ocot, cukor a korenie povaríme asi 3 minúty a necháme vychladnúť.
  5. Potom týmto nálevom vajcia zalejeme.
  6. Fľašu uzatvoríme a dáme na niekoľko dní do chladničky (4-5 dní).
  7. Podávame so zeleninou a chlebom ako večeru alebo olovrant, príp. na raňajky, môžeme použiť ako súčasť obložených mís, ako predjedlo a pod.