Marhuľový koláč
Marhuľový koláč

Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláčik videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. júla 2022

Fantastická kombinácia jemného tvarohu a zrelých sladučkých marhúľ v ľahučkom ceste. Úžasne chutný, veľmi jednoduchý koláčik so sezónnym ovocím.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/07/uzasne-kremovy-tvarohovo-marhulovy.html?m=1

45 minút
na 180 °C
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláčik (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
4 ks
150 g (3,5 %)
3 dl
100 g
15 g
1 bal.
1/2 KL
Plnka:
1 kg
250 g
1 bal. v prášku (38-40 g)
1 bal.
150 g
800 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Žĺtky, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme. Pridáme jogurt a tiež dobre prešľaháme. Napokon striedavo vmiešavame raz maslo, raz mlieko a raz múku zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou. Dostaneme pekné hladké cesto, do ktorého vareškou vmiešame zľahka penu z bielkov, ktorú sme si medzitým tiež vyšľahali.

  2. 2

    Na plnku zmiešame tvaroh, oba cukre, jogurt a vanilkový puding v prášku. Nakoniec do plnky pomaly vmiešame na menšie kúsky pokrájané marhule.

  3. 3

    Pekáč rozmeru 35x25 cm vytrieme olejom, vysypeme múkou a rozotrieme naň polovicu cesta. Na cesto opatrne nanesieme všetku plnku a zakryjeme zvyšným cestom. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 45 minút. Upečený necháme poriadne vychladnúť.

  4. 4

    Koláčik je úžasne chutný, jemný, šťavnatý a krémový🙂 Tvaroh a marhule sú úžasná kombinácia, ktorej odolá málokto. Koláčik vrelo odporúčam, je fantastický aj na druhý deň. By som povedala, že je ešte lepší🙂 Prajem dobrú chuť !

    Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláčik (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláčik (videorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

grejsy
Všetko máš úžasné, už sa toľko neopakuj v názvoch receptu. Koláčik je úžasný.👌
cesminaz
@grejsy (13.7.2022 15:43)

😆😆 názov môjho receptu len vystihuje to, čo si ja o ňom myslím. Názvy receptov neopakujem, každý je iný keďže aj recept je iný. Jedine tam často vložím slovo " úžasné/ý" 🙂 Ver alebo nie, predtým než sem vložím recept, rozmýšlam že ktoré slovo najlepšie vystihne jeho chuť... skvelý,jemný, chutný, výborný, fajnový... ale väčšinou vždy skončím pri slove ÚŽASNÝ🙂👍
haji
Děkuji za receptík, jsem se na něj těšila. Spojení meruněk s tvarohem je jedinečné, tvůj úžasný koláč bych s radostí ochutnala hmm Nám letos i vloni meruňky pomrzly, velká škoda národohospodářská i chuťová. Velmi chutné foto!!
mirvav
Dnes vyskúšané, ale s ríbezľami. Dala som ich aj do hornej vrstvy cesta, aj do tej tvarohovej. Už je aj zjedeny...nestihla som fotiť. Dakujem za výborný recept!
sobon
No toto ja urcite upeciem, ty mas vsetky recepty na jednotku! Mnamka to musi byt velka….
adddas
Mila Cesminaz, krasny kolacik, urcite vyskusam😊. Uz velmi dlho sledujem Vase recepty a vsimla som si, ze casto pouzivate cernusku. Na SK som to nenasla a chcela by som sa opytat pod akym nazvom sa predava v Turecku. Dakujem za odpoved. Krasny den😀
beatacsontosova
teda mila cesminaz, prisla si mi akurat vhod s tymto receptom. Nevedela som sa rozhodnut ci chcem ovocny alebo tvarohovy tak som spravila tvoj a zabila dve muchy jednou ranou :-) upecene, zozrate. doslova. robila som vo stvrtok vecer, v piatok rano prisli kolegovia na kavicku a vecer sme mali grilovacku so susedmi, na sobotu mi ostali 2 mini kusky aj to iba preto ze som ich nevylozila z plechu :-) nemala som tolko marhul tak som skombinovala s inym ovocim, mala som menej tvarohu tak som uvarila trosku vanilkoveho pudingu aby som dorovnala objem, pri peceni som cely cas pokukovala po plechu ci mi kolacik nevylezie, mala som ho az po vrch plechu :-) vyborny stavnaty sviezi makkucky vysoky kolacik, urcite som nerobila naposledy, kazdy si pochvaloval!


cesminaz
Dakujem krásne všetkým za milé komentíky, som rada že sa koláčik páči🙂 @mirvav @beatacsontosova velmi sa teším, že ste recept vyskúšali a že koláčik chutil🙂 Dakujem vám za odozvu! Prajem všetkým krásny letný deň!
cesminaz
@adddas (18.7.2022 09:02)

Prepáč za oneskorenú reakciu. Ano Černušku používam velmi často, v tureckej kuchyňi je priam nevyhnutná na rôzne pečivá🙂 Ja ju mám velmi rada a niektoré pečivo si bez nej fakt neviem predstaviť. V Turecku či v tureckom obchode sa predáva pod názvom Çörekotu / Čörekotu. Pekný deň.


pivonka
No tak už som ho ochutnala a je výborný, nepresladený, tie marhule tomu dávajú sviežosť a šťavu. Včera som ho upiekla a keď som videla to množstvo hmoty, tak som dala trošku väčší plech a bol plný, riadne ťažký. Marhule boli tvrdé, bála som sa, že sa neprepečú, ale prepiekli sa v pohode. Dnes odnesiem mojim mladým, musím sa o tú dobrotu s nimi podeliť, bolo by škoda, keby neochutnali.
cesminaz
@pivonka (1.8.2022 14:34)

No super, dakujem za ohlas🙂 Verím, že aj mladým bude chutiť. Daj vedieť🙂 Pozdravujem.
ywett
Juuuj toľko krásnych receptov mám omeškaných...
Ukladám si aj tento :)
asgnr
Cezmina vase recepty su uzasne ste velmi šikovna zienka chyba mi jedina vec pri receptoch velkost plechu na pecenie mozno som to prehliadla doteraz ale mozno by to pomohlo aj inym gazdinkam
Velmi pekne dakujem