Hrnčekový koláč s marhuľami a tvarohom
Foto: dusan444
Jednoduchý a vláčny koláčik. Hrnček = 250 ml
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
2 PL |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme ostatné suroviny, dobre vymiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Môj má rozmer 33x33 cm. Na cesto rozložíme polovičky marhúľ šupkou dole a pomedzi ne tvaroh vymiešaný s cukrom. Marhule môžu byť čerstvé, aj zavárané.
-
2
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 20 - 25 minút.
-
3
Pokrájal som tak, aby marhuľa bola v strede každého kúsku.
Diskusia k receptu