Hrnčekový koláč s marhuľami a tvarohom
Jednoduchý a vláčny koláčik. Hrnček = 250 ml
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme ostatné suroviny, dobre vymiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Môj má rozmer 33x33 cm. Na cesto rozložíme polovičky marhúľ šupkou dole a pomedzi ne tvaroh vymiešaný s cukrom. Marhule môžu byť čerstvé, aj zavárané.
-
2
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 20 - 25 minút.
-
3
Pokrájal som tak, aby marhuľa bola v strede každého kúsku.









Diskusia k receptu