Kuracia polievka
Kuracia polievka

Úžasná kuracia polievočka

mony26 - bez fotkymony26, 19. novembra 2019
Úžasná kuracia polievočka
Foto: Mony26
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1/2 ks menší
500 g
1 strúčik
1 ks
1/2 KL
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme zeleninu a všetko vrátane vňate umyjeme. Do hrnca dáme variť najprv kuracie trupy, osolíme. Po cca 1/2 hodine vyberieme penu, pridáme zeleninu a ostatné suroviny i petržlenovú vňať. Varíme veľmi pomaly, aby sme mali vývar pekný číry.

  2. 2

    Keď je všetko mäkké, vyberieme na tanier mäso a na druhý tanier zeleninu. Potom vývar precedíme cez sitko, ak je treba ešte dochutíme.

  3. 3

    Na tanier si dáme uvarené rezance, zeleninu, obraté mäsko, zalejeme vývarom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mám rada takúto polievku. Pridávam aj polku kalerábu, sviežu zelenú papriku a malú paradajku. Paprika rozvonia celú kuchyňu. :-). Taktiež pór, pár strúčikov cesnaku, vcelku cibuľu so šupkou. Posledne som dala aj kúsok chilli papričky, aby bola mierne pikantná. Varila som ju zo 4 chrbtov balené v palst. krabičke z Lidla a pridala som ešte luxusný kúsok: Osso buco, čo je teľacie mäsko s kosťou. Včera som ju dojedla, bola výborná a málo mastná.
A moja svokra ma naučila do tejto polievky dať aj cibuľu so šupou, do ktorej zapichujem 3 až 5 voňavých kličekov. Výborne si navarila!