Kuracia polievka
Kuracia polievka

Úžasná kuracia polievočka

mony26 - bez fotkymony26, 19. novembra 2019
Úžasná kuracia polievočka
Foto: Mony26
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1/2 ks menší
500 g
1 strúčik
1 ks
1/2 KL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme zeleninu a všetko vrátane vňate umyjeme. Do hrnca dáme variť najprv kuracie trupy, osolíme. Po cca 1/2 hodine vyberieme penu, pridáme zeleninu a ostatné suroviny i petržlenovú vňať. Varíme veľmi pomaly, aby sme mali vývar pekný číry.

  2. 2

    Keď je všetko mäkké, vyberieme na tanier mäso a na druhý tanier zeleninu. Potom vývar precedíme cez sitko, ak je treba ešte dochutíme.

  3. 3

    Na tanier si dáme uvarené rezance, zeleninu, obraté mäsko, zalejeme vývarom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marienka44
Mám rada takúto polievku. Pridávam aj polku kalerábu, sviežu zelenú papriku a malú paradajku. Paprika rozvonia celú kuchyňu. :-). Taktiež pór, pár strúčikov cesnaku, vcelku cibuľu so šupkou. Posledne som dala aj kúsok chilli papričky, aby bola mierne pikantná. Varila som ju zo 4 chrbtov balené v palst. krabičke z Lidla a pridala som ešte luxusný kúsok: Osso buco, čo je teľacie mäsko s kosťou. Včera som ju dojedla, bola výborná a málo mastná.
lailuska
A moja svokra ma naučila do tejto polievky dať aj cibuľu so šupou, do ktorej zapichujem 3 až 5 voňavých kličekov. Výborne si navarila!
evanaaa
Varím vývar tak ako @marienka44 a ešte používam pyramídky na vývar, hotové, aby som nemusela loviť korenie. Len nezapichujem klinčeky do cibule, to už by bol vývar aromatický, ale tak to používam pri varení ryže.
evanaaa
@nadia56. každý deň si varím čaj a miniem aspoň 3 vrecúška, takže raz, za asi dva mesiace tá pyramídka, dve ma nezabije...a mikroplasty v dobe, aká je teraz, sa náchádzajú aj v pitnej vode....keby len to nás ohrozovalo. Ale spomína sa tam miera 5mm, to podľa mňa už nie je mikro, to je pol cm.