Kuracia polievka

Úžasná kuracia polievočka

Autor receptu: mony26

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme zeleninu a všetko vrátane vňate umyjeme. Do hrnca dáme variť najprv kuracie trupy, osolíme. Po cca 1/2 hodine vyberieme penu, pridáme zeleninu a ostatné suroviny i petržlenovú vňať. Varíme veľmi pomaly, aby sme mali vývar pekný číry.
  2. Keď je všetko mäkké, vyberieme na tanier mäso a na druhý tanier zeleninu. Potom vývar precedíme cez sitko, ak je treba ešte dochutíme.
  3. Na tanier si dáme uvarené rezance, zeleninu, obraté mäsko, zalejeme vývarom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť!