« Naspäť na tento recept

Utopenci z mletého mäsa (fotorecept) verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou, paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou šalotkou. Pridáme vajcia, prípadne strúhanku a vypracujeme zmes ako na fašírky.
Utopenci z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1

Vyformujeme rovnaké guľôčky, ktoré vyprážame v horúcej masti dozlatista. Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky, uhorky scedíme a nálev odložíme, uhorky nakrájame na kúsky.
Utopenci z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2

Nálev z uhoriek, ocot, soľ, cukor, koreniny a feferóny necháme prevariť. Do veľkého pohára poprekladáme mäsové gule s cibuľou a uhorkami a zalejeme nálevom. Necháme odležať niekoľko dní v chladničke. Podávame s bielym chlebom.
Utopenci z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3

Suroviny




4
porcie
10
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist