Údený pstruh
Údený pstruh

Údený pstruh so špargľou s bylinkovou strúhankou a s chrenovou penou

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. mája 2021
Údený pstruh so špargľou s bylinkovou strúhankou a s chrenovou penou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g
400 g
100 g
200 ml
1 PL čerstvý strúhaný
20 g
50 ml
100 g
2 ks čerstvá
10 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu dôkladne olúpeme a uvaríme v celku v osolenej vode spolu so šťavou z limetky domäkka. Uvarenú špargľu nakrájame na rovnaké kúsky, ale štyri necháme v celku. Na panvici s maslom špargľu ochutíme nastrúhanou limetkovou kôrou a prehrejeme.

  2. 2

    Estragón rozmixujeme s olivovým olejom, dochutíme soľou a dáme vychladiť.

  3. 3

    Smotanu povaríme s nastrúhaným chrenom, dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť. Potom túto zmes precedíme do šľahačkovej fľaše, dáme jednu bombičku a necháme vychladiť. Prípadne môžeme zmes vyšľahať elektrickým šľahačom dopenista.

  4. 4

    Strúhanku opražíme nasucho dochrumkava, osolíme a okoreníme, pridáme posekané čili papričky a vňať posekanú najemno.

  5. 5

    Na tanier servírujeme špargľu uvarenú v celku, poukladáme plátky údeného pstruha, ktorého prelejeme estragónovým olejom a chrenovou penou. Zvyšok pokrájanej špargle posypeme opraženou ochutenou strúhankou a dozdobíme bylinkami. Jedlo sa podáva nastudeno.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Predjedlá, Večera, Jarné, Varené

Diskusia k receptu

janamaria
pekny recept ,ale to prevedenie na tanieri velmy smiesne.No fantazii sa medze nekladu