Údený hovädzí jazyk v šošovici
Autor receptu: redakcia
Postup- Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový list, celé čierne a nové korenie. Uvarený jazyk vyberieme a ešte teplý ho olúpeme.

- Šošovicu namočíme aspoň na hodinu do studenej vody. Namočenú šošovicu uvaríme do mäkka. Medzitým na masti
opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme múku a miešame, až kým nezačne múka hnednúť. Zalejeme vývarom a dobre rozmiešame.

- Pridáme uvarenú šošovicu, sušené namočené slivky aj s vodou, v ktorej sa namáčali, rozotrený cesnak, cukor a ocot. Nakoniec ochutíme soľou. Teplý údený jazyk pokrájame na plátky a podávame so šošovicou a na masti opraženou cibuľkou.

|