Údené bravčové koleno
Údené bravčové koleno

Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 8. mája 2020
Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept)
Foto: kvakac

Vegetariáni nečítať. Pokiaľ máte radi mäso a víno, tak je to špeciál robený od srdca a s láskou.

6
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

1300 g
500 g čerstvá
400 g
2 ks
4 ks
50 g
4 PL
1 KL
1 celá hlavička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Veľmi dôležitá surovina. Víno, dobré, ktoré vám chutí, od neho bude potom aj kvalitná omáčka. Ja som použil takéto.

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny.

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetku zeleninu pokrájame nezáleží ako, bude sa potom mixovať. Cibuľu som dal dvojakú, lebo som mal mladej cibuľky málo a potrebuje to hodne cibule. Cesnak môžete nechať celé očistené strúčiky.

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca dáme koleno a obložíme ho zeleninou. Hrniec použite s nepriľnavým dnom. Nesolíme, koleno je slané, takže až na záver, ak by bolo málo slané.

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vínom, tak aby mäso a zelenina vyčnievali, podľa obrázku. Zakryjeme a dáme do rúry na 150 °C na dve hodiny. Treba si vytiahnuť maslo z chladničky, aby zmäklo.

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po dvoch hodinách vyberieme mäso z hrnca. Odstránime kosť z mäsa.

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zeleninu v hrnci rozmixujeme na hladko a prepasírujeme cez sitko. Znovu dáme na sporák hrniec variť.

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maslo s múkou dobre zmiešame a pridáme k zelenine. Varíme až nám to pekne zhustne. Omáčku máme hotovú, ak treba osolíme.

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäso pokrájame, pridáme nejakú prílohu a polejeme omáčkou. Mne sa hodí k tomu zemiaková kaša. K tomu pohár vína (ak zvýšilo z fľaše ) a môžte chutnať takúto dobrotu. Ešte niečo na zasmiatie, kde je zvyšné víno? Použil som ho všetko do hrnca - nehovor 7 dcl? Vieš, musím sa ti priznať, mne sa tá fľaša so zvyšným vínom rozbila a nechcel som ti hovoriť, aby si sa nehnevala!!!!!

    Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jaj, co mi to děláš... Kdyby nebylo 8. a zavřené obchody, běžel bych si to koleno koupit. Takhle jsem si jen poslintal klávesnici...... :-)
2x kvakac, haji
Koleno je pochúťka v akejkoľvek podobe, ale veľmi sa mi páči aj tá omáčka. Iste by sa dala využiť aj k inému druhu mäsa. Ďakujem za recept, iste ju vyskúšam.
2x kvakac, haji