Rybací guláš

Údená makrela na spôsob gulášu

Autor receptu: podajmicesto

Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

1
porcia
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Údenú makrelu oberieme od kosti, bravčový orez pomelieme. Cibuľu nakrájame najemno, zemiaky na kocky, kyslé uhorky na jemné plátky.
  2. V hrnci na bravčovej masti orestujeme cibuľu dozlata, pridáme pretlak, porestujeme, pridáme papriku, krátko porestujeme, aby nezhorkla, pridáme bravčový orez a údenú makrelu, trocha opražíme, podlejeme vodou.
  3. Pridáme vegetu, korenie, rascu, majoránku, kocku zeleninového bujónu, zemiaky. Podľa potreby podlievame vodou.
  4. Keď už máme všetko mäkké, pridáme nastrúhaný cesnak, mrazený hrášok a ešte 5 - 10 minút povaríme. Podávame so zemiakovými knedlíkmi.