Foto: dorisa
Recept som našla v časopise PLus jeden deň-receptár. Moj priatel si tak zvykol na moje koláčiky, že dnes zhľaduval, až kým som sa nezodvihla, Zobraziť celý popisRecept som našla v časopise PLus jeden deň-receptár. Moj priatel si tak zvykol na moje koláčiky, že dnes zhľaduval, až kým som sa nezodvihla, a neupiekla tento.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 KL |
|
100 g |
|
Plnka: | |
600 g, odkôstkované(alebo kompot) |
|
4 ks |
|
600 g |
|
150 g |
|
90 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
- 2
Polohrubú múku, hladkú múku, práškový cukor, maslo , kypriaci prášok a celé vajce spolu spracujeme na cesto. Odložíme ho na 30 minút do chladničky.
- 3
Kým nám chladne cesto, urobíme si plnku. Práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtky vymiešame do penista.
- 4
Pridáme tvaroh, Zlatý klas, a z bielkov ušlahaný tuhý sneh. Odkostujeme si čerešne.
- 5
Cesto po polhodine odpočívania v chladničke vyberieme a rozvalkáme. Prenesieme na menší plech( vymastený a posypaný múkou)
- 6
Na cesto dáme plnku, pridáme čerešne a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 60-70 minut, posledných 20 minut som prikryla alobalom.
- 7
Po upečení a vychladnutí koláč potrieme lekvárom a posypeme mandľovými lupienkami. Prajem dobrú chuť.
- 8
Rozkájame koláč a ponúkneme rodinu. Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu