Tvarohovo-ovocný bezlepkový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Tento zákusok je viac menej čučoriedkový ale ideme na návštevu kde členovia našej rodiny chcú jahody-černice atd. Tak som vyhovela na ozdobu každému.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Vajíčka si rozdelíme, vyšľaháme bielka, žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do ktorého pridávame vodu a olej. Pridáme múku a kakao a na koniec pomaličky prišľahávame ručne bielka. Takto pripravené vylejeme na namastený a múkou posypaný plech.Plech je veľkosť:29x40 cm. Dáme piecť do rúry na 175 stupňov asi 25-30 minút. Skuška špajdlou.
  3. Keď máme koláčik upečený necháme ho vychladnúť a na vychladnutý natrieme džem.
  4. Pokiaľ sa ale koláčik pečie nezaháľame a urobíme si čučoriedkovú plnku. Želatína a 150 ml.vody si necháme napučať tak asi 15-30 minút. Vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom. Dáme do chladničky.Tvaroh džem a cukor/džem čo nám ostal v poháriku/ spolu premiešame. Želatínu si zahrejeme /nevaríme/ a pomaličky vylievame do tvarohovej plnky. Na koniec jemne primiešame šľahačku. Dáme na korpus, rozotrieme a dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Keď nám plnka stuhne asi tak 1-2 hodinky vyšľaháme si tortovú šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na koláč. Znovu dáme do chladničky. A máme koláčik hotový. Potom už len krájame a zdobíme podľa seba.
  6. No a ja som zdobila takto: Čučoriedky:
  7. Černice:
  8. Jahody:
  9. A Physalis: Je výborný osviežujúci nie je veľmi sladký tak akurát.