Tvarohovo-marhuľové kocky z domáceho lístkového cesta fotorecept
Foto: medovnicek
Recept na domáce lístkové cesto mám zo stránky www.slovakradio.sk/regina/kosice/recepty.sk Autor receptu bol Anton Dučaj z Lorinčíka.
Postup
-
1
Pripravíme dve cestá.
- 2
Prvé cesto pozostáva z 200 g múky a 250 g masla a štipky soli.
- 3
Druhé cesto si vymiesime z 200 g múky, dvoch žĺtkov, 2 PL vlažnej vody, 2 kopcovitých PL kyslej smotany a 1 KL octu.
- 4
Cesto dobre vypracujeme.
- 5
V pôvodnom recepte to nebolo spomínané, ale ja som obe cestá odložila cca na 20 minút odpočívať do chladničky, aby sa mi s nimi lepšie manipulovalo.
- 6
Po tejto dobe som obe cestá rozdelila na dve časti - čiže nám vznikli dve cestá maslové a dve závinové.
- 7
Všetky štyri cestá rozvaľkáme na tenko. Na obrázku vidíte dve z nich - na ľavo maslové, na pravo závinové.
- 8
Potom cestá začneme ukladať na seba. V pôvodnom recepte sa písalo, že sa začína maslovým, ale ja som dala najskôr závinové a na to som položila maslové.
- 9
Na maslové som položila druhé závinové (už máme tri cestá uložené na sebe)
- 10
A na závinové som položila druhé maslové (tu už máme všetky 4 uložené na sebe)
- 11
Spoločne ich rozvaľkáme, aby sa dobre spojili.
- 12
V pôvodnom recepte bolo písané, že teraz sa má dať cesto na hodinu odpočinúť. Ja som ten postup zmenila a cesto som poskladala.
- 13
viď obrázok
- 14
viď obrázok
- 15
viď obrázok
- 16
Po tomto kroku som cesto odložila do chladničky a po 20 minútach som postup zopakovala. Celkove som prekladala 3x a cesto odpočívalo v chladničke hodinu.
- 17
Nakoniec som už len cesto vyvaľkala, radielkom nakrájala na rovnaké štvorce
- 18
Do stredu som nastriekala plnku, ktorú som pripravila zmiešaním všetkých surovín a položila polovicu marhule. Okraje som potrela vajíčkom.
- 19
A už už ich len do ružova upečieme v rúre vyhriatej na 200 C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cesto som nakrájal na trojuholníky a naplnil usmaženými strúhanými jablkami.Neviem či na Sk
je to k dostaniu,ale tu v NL si to zvyknem kupovať.
Tvoje kocky sú zaujímavé a jedinečné.Pekne pozdravujem z NL.
@mesiar50 ak budeš niekedy to lístkové cesto pripravovať, tak mi daj vedieť, že či si bol spokojný:):):) A ja ťa srdečne zdravím zo slnkom vyhriateho Záhoria
No teraz už cesto kupujem ako polotovar.Tvoje koláčiky sú lákavé.