Tvarohové minibuchtičky so slivkovým lekvárom

Autor receptu: redakcia

8
porcií
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme kryštálový cukor, soľ, olej, žĺtok a nasypeme na to múku. Do stredu urobíme jamku, do ktorej vylejeme rozmiešané droždie s mliekom. Pomiešame, aby vznikol redší kvások. Necháme kysnúť asi 20 minút, potom z toho vymiešame cesto, aby sa veľmi nezlepilo. Necháme oddychovať 20 minút.
  2. Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenom lopári na hrúbku 3 mm. Takto rozvaľkané cesto krájacím kolieskom rozdelíme na 5x5 cm štvorce a plníme ich tvarohovou plnkou. Štyri rohy spojíme, aby bol tvaroh uzavretý vnútri, a poukladáme na kraj dosky. Buchtičku chytíme zospodu a vrch namočíme do rozmiešaných bielkov a potom do posýpky.
  3. Buchtičky poukladáme na vymastený pekáč asi 2 – 3 cm od seba. Necháme kysnúť 30 minút. Po nakysnutí urobíme jamku na povrch buchtičky, aby sme mali kam natlačiť slivkový lekvár. Pečieme 15 minút pri 200 – 220 oC. Posýpka: Múku, margarín, cukor a vanilkový cukor zašúchame na drobnú, ale sypkú hmotu.