Tvarohové minibuchtičky so slivkovým lekvárom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
90 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Do misky dáme kryštálový cukor, soľ, olej, žĺtok a nasypeme na to múku. Do stredu urobíme jamku, do ktorej vylejeme rozmiešané droždie s mliekom. Pomiešame, aby vznikol redší kvások. Necháme kysnúť asi 20 minút, potom z toho vymiešame cesto, aby sa veľmi nezlepilo. Necháme oddychovať 20 minút.
- Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenom lopári na hrúbku 3 mm. Takto rozvaľkané cesto krájacím kolieskom rozdelíme na 5x5 cm štvorce a plníme ich tvarohovou plnkou. Štyri rohy spojíme, aby bol tvaroh uzavretý vnútri, a poukladáme na kraj dosky. Buchtičku chytíme zospodu a vrch namočíme do rozmiešaných bielkov a potom do posýpky.
- Buchtičky poukladáme na vymastený pekáč asi 2 – 3 cm od seba. Necháme kysnúť 30 minút. Po nakysnutí urobíme jamku na povrch buchtičky, aby sme mali kam natlačiť slivkový lekvár. Pečieme 15 minút pri 200 – 220 oC. Posýpka: Múku, margarín, cukor a vanilkový cukor zašúchame na drobnú, ale sypkú hmotu.
|