Tvarohové koláče s čučoriedkami fotorecept
Foto: ancicka
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
450 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
1/2 kocky |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 bal |
|
Plnka: | |
1/2 kg |
|
3-4 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Mrvenička: | |
50 g |
|
3 PL |
|
3-4 PL |
|
Okrem toho: | |
|
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme klasickym spôsobom cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Kým cesto kysne, pripravíme si mrveničku a necháme v chlade. Tiež pripravíme tvarohovú plnku.
-
2
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 častí a narobíme malé guľky. Guľky jemne rozvaľkáme a rukami vytiahneme od stredu ku krajom. Tým bude okraj vyšší a stred kruhu tenučký .Je dobré si ukladať na už vymastený plech,
-
3
okraje potrieť žltkom a do stredu uložiť lyžicou tvarohu, zatlačiť k okraju, do stredu uložiť čučoriedky. Vrch posýpať mrveničkou a upiecť.
-
4
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu