Foto: stefanm
Dominantnou chuťou v tomto recepte je chuť žihľavovej omáčky . Brilantne dopĺňa menej výraznú chuť naslanastého tvarohu v knedličkoch a dáva mu nádych lesa Zobraziť celý popisDominantnou chuťou v tomto recepte je chuť žihľavovej omáčky . Brilantne dopĺňa menej výraznú chuť naslanastého tvarohu v knedličkoch a dáva mu nádych lesa a prírody . :) Doporučujem vyskúšať k rôznym ovocným knedličkom !
príprava
tepelná úprava
Suroviny
na knedličky : | |
250 g |
|
35 g |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL |
|
|
|
1 ks |
|
1 PL |
|
na obalenie : | |
|
|
|
|
na žihľavovu omáčku : | |
1 dcl |
|
2 ČL |
|
|
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Z vymiešanych surovín na knedlíčky vytvarujeme ...
-
2
... guľky alebo valčeky ktoré ...
-
3
2-3 minútky povaríme v posolenej vode a ...
-
4
... po krátkom ochladnutí ich obalíme v nasucho opraženej strúhanke zmiešanej s vanilkovým cukrom .
-
5
Do vriaceho žihľavového sirupu pridáme v troche studenej vody rozmiešaný solamyl a krátko povaríme .
-
6
Knedlíčky podávame preliate so žihľavovou omáčkov a vhodným ovocím .
-
7
Nezapíjame pivom . Nepasuje to !!!
Diskusia k receptu