Tvarohové knedličky v žihľavovej omáčke
Autor receptu: stefanm
Dominantnou chuťou v tomto recepte je chuť žihľavovej omáčky . Brilantne dopĺňa menej výraznú chuť naslanastého tvarohu v knedličkoch a dáva mu nádych lesa a prírody . :) Doporučujem vyskúšať k rôznym ovocným knedličkom !
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Z vymiešanych surovín na knedlíčky vytvarujeme ...
- ... guľky alebo valčeky ktoré ...
- 2-3 minútky povaríme v posolenej vode a ...
- ... po krátkom ochladnutí ich obalíme v nasucho opraženej strúhanke zmiešanej s vanilkovým cukrom .
- Do vriaceho žihľavového sirupu pridáme v troche studenej vody rozmiešaný solamyl a krátko povaríme .
- Knedlíčky podávame preliate so žihľavovou omáčkov a vhodným ovocím .
- Nezapíjame pivom . Nepasuje to !!!