Tvarohové knedličky v žihľavovej omáčke

Autor receptu: stefanm

Dominantnou chuťou v tomto recepte je chuť žihľavovej omáčky . Brilantne dopĺňa menej výraznú chuť naslanastého tvarohu v knedličkoch a dáva mu nádych lesa a prírody . :) Doporučujem vyskúšať k rôznym ovocným knedličkom !

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z vymiešanych surovín na knedlíčky vytvarujeme ...
  2. ... guľky alebo valčeky ktoré ...
  3. 2-3 minútky povaríme v posolenej vode a ...
  4. ... po krátkom ochladnutí ich obalíme v nasucho opraženej strúhanke zmiešanej s vanilkovým cukrom .
  5. Do vriaceho žihľavového sirupu pridáme v troche studenej vody rozmiešaný solamyl a krátko povaríme .
  6. Knedlíčky podávame preliate so žihľavovou omáčkov a vhodným ovocím .
  7. Nezapíjame pivom . Nepasuje to !!!