Foto: malinka711
Dôkaz, že štrúdľa nemusí byť vždy len jablková .......
na 250 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
400 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
štipka |
|
4 dl teplá |
|
Náplň: | |
600 g |
|
180 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
400 g |
|
Okrem toho: | |
rozpustené na potretie |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V teplej vode rozpustíme masť. Do misy preosejeme obe múky a pridáme soľ. V strede urobíme jamku, do ktorej dáme vajce a vlejeme vodu s masťou. Miesime pokiaľ cesto nebude hladké a nezačnú sa na povrchu tvoriť bublinky. Pri miesení musíme byť trpezliví, môže to trvať aj 15-20 minút. Hotové cesto necháme odstáť prikryté 2 hodiny.
-
2
Jahody dôkladne umyjeme a očistíme. Necháme dobre odkvapkať.
-
3
Na tvarohovú náplň všetky suroviny zmiešame.
-
4
Na stôl prestrieme čistý obrus a pomúčime ho. Odležané cesto položíme do stredu stola a rozvaľkáme ho na obdĺžnik.
-
5
Potom cesto začneme vyťahovať od stredu do strán pomúčenými rukami. Vytiahneme ho na veľkosť stola. Ak sa urobia dierky, netreba z toho robiť vedu na chuti štrúdli neuberú.:D Prečnievajúce okraje treba orezať.
-
6
Cesto potrieme rozpusteným maslom a polovicu posypeme strúhankou.
-
7
Na strúhanku navrstvíme tvaroh.
-
8
Posypeme odkvapkanými jahodami.
-
9
Obrus chytíme za rohy a štrúdličku opatrne zvinieme. Okraje zahneme.
-
10
Plech vystelieme papierom na pečenie a štrúdľu opatrne prenesieme. Potrieme ju maslom a posypeme plátkami mandlí. Vo vyhriatej rúre pečieme do zlatohneda.
inak ta tvoja vyzera vyborna a stavnata.nech sa ti dari aj nadalej !
som rada, že sa ti podľa môjho receptu darilo viac ako pri predošlom pokuse :D